Var­kenslap­jes met ap­pel-zil­ver­ui­tjes­jus

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 27

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappelen schillen, in vieren snijden en in ruime pan in laagje koud water met wat zout aan de kook brengen. Laag zetten en in 15-20 min. gaarkoken. In koekenpan helft boter verhitten, hierin varkenslapjes 3 min. per kant goudbruin bakken. Appelsap, uitgelekte zilveruitjes en juspoeder toevoegen. Aan de kook brengen en ca. 3 min. laten koken. Naar smaak zout en peper toevoegen. Laatste 10 min. snijbonen meekoken met aardappelen. Afgieten en fijnstampen met rest boter, melk en naar smaak zout en peper. Stamppot over 4 borden verdelen en varkenslapjes met saus erbij leggen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 456 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 38-39

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.