Ge­hakt­bal­le­tjes met sja­lot­ten-jus

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 19

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels schillen, halveren, wassen en in 20 min. gaarkoken. Gehakt met paneermeel, ei, zout en peper mengen. Van gehakt kleine balletjes draaien. In braadpan boter verhitten en gehaktballetjes bruinbraden. Sjalotten pellen en in vieren snijden. Sjalotten toevoegen aan gehaktballetjes en afgedekt 10 min. stoven. Bloemkool schoonmaken, in kleine roosjes verdelen en in 6 min. beetgaar koken. Gehaktballetjes uit pan nemen en warmhouden. Aan braadvet juspoeder en 250 ml water toevoegen. Jus al roerend met garde aan de kook brengen. Gehakt met jus, aardappels en bloemkool serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 34 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 20-21

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.