Wit­lofstamp­pot met var­kenslap­jes

(57)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 57

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok
  • grillpan of koekenpan
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels schillen, in stukken snijden, wassen en in ca. 20 minuten met wat zout gaarkoken. Peterselie fijnhakken. Witlof schoonmaken en in reepjes snijden. Appels schillen en klokhuis verwijderen. Helft appel in blokjes en andere helft in dunne plakjes snijden. In wok olie verhitten en witlof ca. 4 min. roerbakken. In grillpan varkensfiletlapjes aan beide zijden 1 min. grillen. Melk enkele seconden in magnetron verwarmen. Aardappels afgieten en met halvarine en melk tot puree stampen. Witlof, peterselie en blokjes appel erdoor scheppen. Stamppot met zout en peper op smaak brengen. Met plakjes appel garneren en met varkenslapjes serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 44-45

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.