Stamp­pot met spi­na­zie (en ci­troen-ge­hakt­bal­le­tjes)

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 25

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil 1 kg kruimige aardappels en snijd ze in kleine stukken. Breng in een pan een laag van 4 cm water met 1/2 tl zout aan de kook. Voeg de aardappelen toe, breng ze aan de kook en kook ze met de deksel op de pan in 20 min. gaar. Verwarm 150 ml melk tot net onder het kookpunt. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Voeg al roerend met een houten spatel zo veel melk toe dat het een fijne, smeuïge puree wordt. Voeg 25 g boter toe. Zet de pan weer op het vuur en verwarm de puree al roerend op zacht vuur tot de boter is gesmolten. Breng de puree op smaak met nootmuskaat en zout en peper.
  2. Meng 600 g verse spinazie en twee bosuitjes (zakje 3 stuks) in gedeelten door de puree en warm het geheel al roerend door tot de spinazie begint te slinken.

Tip:

Spinaziestamppot met citroen-gehaktballetjes: Rasp de gele schil van 1 citroen en meng de rasp met 1 fijngesnipperde rode ui, 1 tl zout en peper naar smaak door 400 g rundergehakt. Kneed het gehakt goed door en vorm er 12 kleine ballen van. Verhit 25 g boter in een braadpan en bak de balletjes rondom bruin. Voeg 100 ml water toe en laat de gehaktballetjes in 15 min. gaar worden. Serveer de spinaziestamppot in warme diepe borden en maak in het midden een kuiltje. Schep hierin wat jus en leg de gehaktballetjes eromheen. Bestrooi met de overgebleven bosui.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 83 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.