Pan­gasi­us­fi­let met ser­ra­no­ham

Een paar ingrediënten zorgen voor volle smaak. Vis op z’n Mediterraans.

(230)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een paar ingrediënten zorgen voor volle smaak. Vis op z’n Mediterraans. 4 personen
3 230

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • lage ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel de vis in gelijke porties en bestrooi ze met versgemalen peper en zout. Leg een takje rozemarijn op ieder stuk vis. Wikkel elke portie in twee plakjes Serranoham. Druppel de olijfolie erover.
  2. Vet de ovenschaal in. Leg de vis met de naad van de ham naar beneden in de ovenschaal. Bak de vispakketjes in de oven in ca. 20 min. gaar. De ham moet krokant zijn.

combinatietip:

Lekker met: gevulde pasta (bv. perline) met tomatensaus en sperziebonen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 505 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Pangasiusfilet met serranoham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pan­gasi­us­fi­let met ser­ra­no­ham

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 300 g pangasiusfilets

Verdeel de vis in gelijke porties en bestrooi ze met versgemalen peper en zout.

3
3
  • 4 takjes rozemarijn

Leg een takje rozemarijn op ieder stuk vis.

4
4
  • 8 plakjes serranoham
  • 2 el olijfolie

Wikkel elke portie in twee plakjes Serranoham. Druppel de olijfolie erover.

5
5
  • 2 el olijfolie

Vet de ovenschaal in. Leg de vis met de naad van de ham naar beneden in de ovenschaal.

6
6

Bak de vispakketjes in de oven in ca. 20 min. gaar. De ham moet krokant zijn.

combinatietip:

Lekker met: gevulde pasta (bv. perline) met tomatensaus en sperziebonen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.