Pan­gasi­us­fi­let met ci­troen-krui­dentop­ping

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 190 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(55)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 55

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit. Wrijf de visfilets in met een klein beetje citroensap. Leg ze 1 uur in de koelkast, zodat de filets lekker stevig worden.
  2. Meng in een kommetje de geraspte citroenschil met de peterselie, munt en een klein beetje van het citroensap. Bewaar dit tot gebruik in de koelkast.
  3. Bestrooi de pangasiusfilets met zout en bestrijk ze met 1 eetlepel olie. Verhit de koekenpan en bak de filets op middelhoog vuur aan elke kant ca. 3 minuten.
  4. Schep de filets elk op een warm bord en schep de citroen-munttopping erop. Druppel de rest van de olie over de vis. Lekker met aardappelpuree met knoflook en gegrilde cherrytomaatjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 10 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: TisVis

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.