Ha­ri­cots verts met ser­ra­no­ham

Nog steeds een succesnummer: groenterolletjes met Spaanse ham.

(251)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht Nog steeds een succesnummer: groenterolletjes met Spaanse ham. 4 personen
3 251

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook ze 6 min. in water met zout. Spoel koud. Schep om met de olie en verdeel in 12 porties.
  2. Vouw 12 plakjes ham in de lengte dubbel. Leg de bonen erop, rol op en bind vast met de bieslook. Leg de pakketjes in de ovenschaal en verwarm ca. 5 min. in de oven. Strooi er wat peper over.

bereidingstip:

Je kunt de rolletjes 2 uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm voor het serveren 5 min. in de oven op 180 °C.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Haricots verts met serranoham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ha­ri­cots verts met ser­ra­no­ham

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 450 g haricots verts
  • 4 el olijfolie

Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook ze 6 min. in water met zout. Spoel koud. Schep om met de olie en verdeel in 12 porties.

Tip: Verdeel de haricotverts in 3 porties per persoon.

3
  • 12 plakjes serranoham
  • 12 sprietjes bieslook

Vouw 12 plakjes ham in de lengte dubbel. Leg de bonen erop, rol op en bind vast met de bieslook.

4

Leg de pakketjes in de ovenschaal en verwarm ca. 5 min. in de oven. Strooi er wat peper over. Bon appétit!

bereidingstip:

Je kunt de rolletjes 2 uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm voor het serveren 5 min. in de oven op 180 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.