Spaan­se pan­gasi­us­fi­let

Snel stoofpotje. Lekker met cayennepeper als pittige smaakmaker of kerrie voor de milde variant.

(148)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht Snel stoofpotje. Lekker met cayennepeper als pittige smaakmaker of kerrie voor de milde variant. 4 personen
3 148

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tomaat in blokjes. Schep in een braadpan de bevroren ui, tomaat en de paprika om met de olijfolie. Verkruimel het bouillontablet boven de pan. Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur 10 min. zachtjes gaar worden. Leg de pangasiusfilet in de saus en stoof de vis met de deksel op de pan in 20 min. zachtjes gaar.
  2. Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan. Schep de rijst, vis en groenten op de borden en bestrooi met het amandelschaafsel.

variatietip:

Beetje pit? Strooi wat cayennepeper over het gerecht. Voor kinderen is kerrie- of milde paprikapoeder geschikter.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 655 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Spaanse pangasiusfilet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spaan­se pan­gasi­us­fi­let

1
1
  • 1 tomaat

Snijd de tomaat in blokjes.

2
2
  • 150 g gesneden ui
  • 150 g gesneden paprika
  • 2 el olijfolie

Schep in een braadpan de bevroren ui, tomaat en de paprika om met de olijfolie.

3
3
  • 1 kippenbouillontablet

Verkruimel het bouillontablet boven de pan. Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur 10 min. zachtjes gaar worden.

4
4
  • 500 g pangasiusfilets

Leg de pangasiusfilet in de saus en stoof de vis met de deksel op de pan in 20 min. zachtjes gaar.

5
5
  • 300 g rijst

Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 2 el amandelschaafsel

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

7
7

Schep de rijst, vis en groenten op de borden en bestrooi met het amandelschaafsel.

variatietip:

Beetje pit? Strooi wat cayennepeper over het gerecht. Voor kinderen is kerrie- of milde paprikapoeder geschikter.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.