Prei­stamp­pot­je met no­ten en shii-ta­kes

(194)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 194

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm 2 el olie in een grote koekenpan of wok en roerbak hierin de prei 5 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met zout, peper en de kerriepoeder. Leg de prei apart. Verhit de rest van de olie in de pan en bak hierin de shii-takes al omscheppend op hoog vuur in 5 minuten gaar en bruin. Breng ze op smaak met sojasaus en (versgemalen) peper. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep de prei er losjes doorheen. Schep vervolgens op een handje na de cashewnoten door het stamppotje. Verdeel de stamppot over de borden, schep de paddenstoelen op de stamppot en strooi de rest van de noten eroverheen.

Tip:

In plaats van shii-takes kunt u ook kastanjechampignons gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 39 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.