Noe­delsoep met shii-ta­kes

(54)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans voorgerecht 4 personen
3 54

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bouillon aan de kook brengen. Shii-takes schoonvegen, steeltjes afbreken en met mes kruis in hoedje van paddestoelen kerven. Snijbonen schuin in stukken van ca. 2 cm breed snijden, zodat ruitjes ontstaan. Bouillon flink op smaak brengen met sojasaus, sherry, zout en peper. Snijbonen 2 min. zachtjes meekoken in bouillon. Shii-takes en bosuitjes toevoegen en nog 2 min. verwarmen. Laatste min. spinazie in bouillon laten slinken. Noedels over vier grote kommen of diepe borden verdelen. Bouillon en groenten erop scheppen. In elke kom wat sesamolie druppelen.

Tip:

Straight to wok-noedels lijken het meeste op de karakteristieke, dikke Japanse udonnoedels. Ze zijn al voorgekookt, dus kunnen zo in de soep. Als alternatief kunt u brede eiermie nemen. Kook deze volgens gebruiksaanwijzing beetgaar en spoel de mie in een vergiet goed af met koud water, zodat het niet aan elkaar plakt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 5 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.