Sla­vin­ken met cham­pig­nons en au­gurk

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 18

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 220 °C. Aardappelschijfjes mengen met 1 el olie en 1 tl rozemarijn, lekker veel grof gemalen peper en zout naar smaak. Op bakplaat leggen en in oven 15 min. bruinbakken. Zo nu en dan omscheppen. Champignons in vieren snijden. Kwart van augurkschijfjes fijnsnijden. Olie in ruime koekenpan verhitten, slavinken platdrukken en in ca. 15 min. bruin en gaar bakken. Laatste 5 min. champignons en 1 tl rozemarijn meebakken. Op het laatst rest van augurkschijfjes toevoegen. Even laten doorwarmen. Ondertussen spinazie in grote pan op matig vuur ontdooien en verhitten. Fijngesneden augurk, zout en peper naar smaak toevoegen. Slavinken in plakken snijden. Spinazie, aardappeltjes en plakjes slavink met champignons en augurk over 4 borden verdelen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 783 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 51 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 34-35

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.