Sla­vin­ken met mie­riks­wor­tel­pu­ree

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
4 23

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aardappelstamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 20-25 minuten gaar. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de slavinken in 15 minuten bruin en gaar; keer ze regelmatig. Kook de peultjes in 3 minuten beetgaar. Schep de rode ui met een eetlepel boter door de warme peultjes en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn of haal ze door de pureeknijper. Roer de melk, de mierikswortel en de rest van de boter door de puree. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 33 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.