Zo­mer­s­tamp­pot met sla­vin­ken

(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 35

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels schillen, in stukken snijden en in 20 min. gaarkoken. In koekenpan 4 el boter verhitten en slavinken in 18 min. gaarbakken, af en toe keren. Sugar snaps schoonmaken. Worteltjes in stukken snijden en in 6 min. beetgaar koken. Laatste 3 min. sugar snaps en tuinerwten meewarmen. Melk verwarmen. Aardappels fijnstampen en met warme melk en rest van boter puree van maken. Groente door puree scheppen en stamppot met zout en peper op smaak brengen. Slavinken uit pan halen, 50 ml water en tomatensaus aan bakvet toevoegen. Aanbaksel losroeren en even laten doorkoken. Stamppot serveren met slavinken en tomatenjus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 35 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 24-25

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.