Tor­ta di no­ci

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 250 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 u. 5 min. wachten
(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 12 stuks
3 39

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • springvorm (Ø 26 cm), met bakpapier bekleed

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verkruimel het brood in de keukenmachine tot broodkruim. Rooster het broodkruim in een koekenpan zonder olie of boter en laat het afkoelen. Rooster de walnoten kort in de koekenpan en laat afkoelen. Splits 4 eieren. Rasp de gele schil van de citroen. Maal de walnoten fijn met 50 g suiker. Maal in een aparte kom het broodkruim fijn met de kaneel, kruidnagel en citroenrasp. Mix de rest van de eieren met de eidooiers en 150 g suiker schuimig. Spatel in gedeelten het walnotenmengsel erdoor en daarna het broodkruim. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Klop in een vetvrije kom de eiwitten met 1 tl zout stijf, voeg er geleidelijk 50 g suiker aan toe. Spatel het stijfgeklopte eiwit door het walnotenmengsel, schep in de springvorm en bak de taart in 50 min. gaar. Neem na 35 min. de taart uit de oven, strooi er 50 g suiker over en bak hem verder af in de oven. Laat de taart 15 min. rusten. Verwijder de vorm en laat de taart afkoelen. Knip repen bakpapier uit en leg ze evenwijdig op de taart. Bestrooi de taart met poedersuiker en verwijder het papier: er is nu een streeppatroon ontstaan.

Tip:

U kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer koud.

video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.