Ge­vul­de ca­ke­jes

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 225 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(51)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 51

Ingrediënten

Keukenspullen
  • mixer
  • 4 diepe en ovenvaste eierdoppen

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de eierdopjes in en bestuif ze met wat bloem. Klop met een mixer de boter, suiker en een mespunt zout. Klop daarna het ei erdoor tot een luchtig beslag ontstaat. Schep vervolgens het zelfrijzend bakmeel erdoor en de melk. Vul de eierdoppen tot de helft met het beslag. Schep in elke eierdop 1 tl lemon curd. Vul de dopjes tot vlak onder de rand met de rest van het beslag. Bak de cakejes in het midden van de oven in 10-15 min. goudbruin en bestrooi ze voor het serveren met poedersuiker.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.