Vruch­ten­stru­del

  • nagerecht
  • 15 personen
  • 245 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 15 personen
3 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil van citroen wassen en raspen. Helft van citroen uitpersen (andere helft wordt niet gebruikt). Appels schillen, klokhuis verwijderen en appels in stukjes snijden. Appel in kom doen en met 2 eetlepels citroensap besprenkelen. Abrikozen in kleine stukjes snijden. Amandelen grof hakken en erbij doen. Abrikozen, rozijnen en citroenschil met Vin Santo, 3 eetlepels basterdsuiker en 2 eetlepels olie omscheppen. Bloem met snufje zout in kom doen. Rest van suiker en olie erbij doen en met 1 dl water tot een soepel deeg kneden.
  2. Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3. Bakplaat met bakpapier bekleden. Aanrecht met bloem bestuiven. Deeg op aanrecht tot langwerpige lap (van ca. 40 bij 30 cm) uitrollen. Fruitmengsel erover verdelen, hierbij ca. 5 cm aan de lange kant onbedekt laten. Deeg met vulling oprollen, bij onbedekte reep eindigen. Zijkanten van de rol met een vork licht dichtdrukken. Rol op bakplaat leggen met naad naar beneden. In oven ca. 45 minuten bakken. Rol laten afkoelen, ruim met poedersuiker bestrooien en in plakjes gesneden serveren.

Tip:

Dit gebak smaakt na een dag laten staan het lekkerst, dan zijn alle smaken goed ingetrokken. Variaties: meng ook 2 theelepels kaneel door het fruitmengsel. Vervang de helft van de amandelen door walnoten. Vervang de abrikozen door gedroogde vijgen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Italië 2

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.