Ge­roos­ter­de aard­ap­pels met ge­pof­te knof­look

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 275 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(186)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 4 personen
4 186

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Boen de aardappels schoon onder stromend water en snijd ze in partjes van 1 cm. Haal de tenen knoflook los; verwijder de losse schilletjes, maar pel de tenen niet! Verdeel de aardappelpartjes met de knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de aardappels met de rozemarijn en het zeezout en schep alles om met de olie. Rooster de aardappels en de knoflook in de voorverwarmde oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar; schep halverwege een keer om. Schep de aardappels met de knoflook op een platte serveerschaal. Laat iedereen aan tafel zelf de zachte knoflook uit de schil knijpen (schillen niet opeten). Lekker met gegrild rood vlees.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.