Ge­pof­te aard­ap­pels met ba­con-avo­ca­do­saus

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 17

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Aardappels schoonboenen en in water met zout 10 min. voorkoken. In droge koekenpan bacon krokant uitbakken, laten uitlekken op keukenpapier. Aardappels afgieten en in vergiet laten uitdampen. Aardappels hier en daar met vork inprikken, met olie bestrijken en bestrooien met zout. Elke aardappel afzonderlijk verpakken in dubbelgevouwen vel aluminiumfolie. Avocado halveren, pit verwijderen (bewaren) en vrucht schillen. In afsluitbaar schaaltje vruchtvlees met sherry en citroensap met vork fijnprakken. Yoghurt, knoflook en koriander door avocadomengsel roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Pit in mengsel drukken (voorkomt verkleuren) en tot gebruik in koelkast zetten.
  2. Foliepakketjes tussen gloeiende houtskool in barbecue leggen en aardappels in 15 à 20 min. gaar poffen. Intussen avocadosaus op kamertemperatuur laten komen. Aardappels opensnijden en avocadosaus erin scheppen. Bacon erboven in stukken breken.
video

Aard­ap­pel pof­fen op de bar­be­cue

Instructievideo - 00:33 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.