Ge­bra­den kip met ge­krui­de oven­groen­ten

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 36

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grote ovenschaal

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 175 °C. Kip in oven zetten en in ca. 60 min. goudbruin en gaar braden. Aardappelen in grote ovenschaal mengen met 4 el olie, 1/2 tl rozemarijn, 1 tl paprikapoeder, 1 tl zout en tijm uit ratatouillepakket. Als kip 10 min. in oven staat, aardappelen ernaast zetten. Ondertussen groenten van ratatouillepakket in stukken van ca. 3 cm snijden. In ruime schaal doen. Knoflook uit pakket erboven fijnpersen. Rest olie, rozemarijn, paprikapoeder en zout erdoor scheppen. Aardappelen na 15 min. bakken uit oven nemen. Groenten met aardappelen mengen en samen nog 35 min. in oven bakken. Groenten en aardappelen tijdens bakken geregeld omscheppen. Kip op snijplank in stukken verdelen, op 4 borden leggen en groenten en aardappelen ernaast scheppen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 713 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 45 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 30-31

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.