Mi­ni­fo­cac­cia met olij­ven

  • borrelhapje
  • 16 stuks
  • 45 kcal voedingswaarden
    • 1 uur bereiden
    • 10 min. wachten
(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans borrelhapje 16 stuks
3 31

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In kom broodmix met 3/4 dl lauw water en zwarte olijven tot elastisch deeg kneden volgens aanwijzing op verpakking. Deeg afgedekt op warme plaats ca. 40 minuten laten rijzen. Daarna oven voorverwarmen op 225 °C. Rozemarijnnaaldjes van takjes rissen. Bakplaat bekleden met bakpapier. Deeg in 16 gelijke balletjes verdelen. Aanrecht bestuiven met bloem en deeg heel dun uitrollen tot rondjes van ca. 5 cm. Rondjes op bakplaat leggen en dun bestrijken met olie. Plakjes groene olijven erop leggen. Zout en rozemarijn erover strooien. In midden van oven focaccia's in ca. 8 minuten knapperig en iets bruin bakken. Op rooster laten afkoelen.

Tip:

Mandje vol: Leuk als bijgerechtje voor op een buffet, maak dan meteen een grotere hoeveelheid voor een hele mand vol focaccia's. Gebruik bijvoorbeeld het hele pak broodmix (500 g) en bak de focaccia's in vier keer. Je kunt de focaccia's ook wat groter maken.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 45 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Feestelijke buffetten en borrelhapjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.