Ri­sot­to met pad­den­stoe­len en ge­hakt

Dat is handig: de porcini zitten al verstopt in de rijst.

(138)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Dat is handig: de porcini zitten al verstopt in de rijst. 4 personen
3 138

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Smelt in een diepe pan 25 g boter. Bak hierin het gehakt al roerend rul. Voeg de groenten toe en bak ca. 2 min. mee. Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee. Voeg al roerend en beetje bij beetje de bouillon toe. Kook de rijst in ca. 20 min. gaar, roer regelmatig. Voeg eventueel extra bouillon toe als rijst te droog wordt. Breng de risotto eventueel op smaak met zout en peper. Roer de boter erdoor en laat met de deksel op de pan 2 min. staan. Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de kaas.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 709 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 22-23

Risotto met paddenstoelen en gehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met pad­den­stoe­len en ge­hakt

1
1
  • 25 g boter
  • 300 g rundergehakt

Smelt in een diepe pan de boter. Bak hierin het gehakt al roerend rul.

2
2
  • 800 g Italiaanse roerbakmix
  • 275 g risotto ai funghi
  • 1 liter vleesbouillon

Voeg de groenten toe en bak ca. 2 min. mee. Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee. Voeg al roerend en beetje bij beetje de bouillon toe.

3
3

Kook de rijst in ca. 20 min. gaar, roer regelmatig. Voeg eventueel extra bouillon toe als rijst te droog wordt.

4
4
  • 25 g boter

Breng de risotto eventueel op smaak met zout en peper. Roer de boter erdoor en laat met de deksel op de pan 2 min. staan.

5
5
  • 175 g gemalen jonge kaas

Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.