Ri­sot­to met Par­ma­ham

Zachtjes gaar gestoofd in witte wijn, romig geworden door de Parmezaanse kaas en geserveerd met gegrilde groente, mmm.

(162)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Zachtjes gaar gestoofd in witte wijn, romig geworden door de Parmezaanse kaas en geserveerd met gegrilde groente, mmm. 4 personen
3 162

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Week de saffraandraadjes in warm water. Vul de vleesfond aan met water tot 9 dl (per 4 personen). Breng het aan de kook en los de bouillontablet erin op.
  2. Snipper de ui. Snijd de ham in fijne reepjes. Verhit de helft van de boter in een pan en fruit de ham en ui zachtjes ca. 3 min. Roer de rijst erdoor en bak al omscheppend ca. 2 min. mee op laag vuur.
  3. Voeg de wijn toe en laat al roerend op halfhoog vuur door de rijst opnemen. Voeg de hete bouillon al roerend langzaam toe. Roer de saffraan met weekwater erdoor. Kook de risotto onafgedekt in ca. 25 min. zachtjes gaar. Rasp ondertussen de kaas grof.
  4. Breng de risotto op smaak met peper. Roer de rest van de boter en de helft van de kaas erdoor. Serveer met de rest van de kaas.

combinatietip:

Lekker met gegrilde groente.

video

Ri­sot­to ma­ken

Kookles - 04:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.115 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Italië

Risotto met Parmaham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met Par­ma­ham

1
1
  • 5 g saffraandraadjes
  • 3 el kraanwater

Week de saffraandraadjes in warm water.

2
2
  • 380 ml vleesfond
  • 1 rundvleesbouillontablet

Vul de vleesfond aan met water tot 9 dl (per 4 personen). Breng het aan de kook en los de bouillontablet erin op.

3
3
  • 1 ui
  • 4 plakken parmaham

Snipper de ui. Snijd de ham in fijne reepjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 25 g roomboter
  • 350 g risottorijst

Verhit de boter in een pan en fruit de ham en ui zachtjes ca. 3 min. Roer de rijst erdoor en bak al omscheppend ca. 2 min. mee op laag vuur.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

5
5
  • 1½ dl droge witte wijn

Voeg de wijn toe en laat al roerend op halfhoog vuur door de rijst opnemen. Voeg de hete bouillon al roerend langzaam toe.

6
6
  • 75 g Parmezaanse kaas

Roer de saffraan met weekwater erdoor. Kook de risotto onafgedekt in ca. 25 min. zachtjes gaar. Rasp ondertussen de kaas grof.

7
7
  • 25 g roomboter

Breng de risotto op smaak met peper. Roer de boter en de helft van de kaas erdoor. Serveer met de rest van de kaas.

combinatietip:

Lekker met gegrilde groente.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.