Ri­sot­to met cham­pig­nons en wit­te wijn

Op zoek naar een op en top herfstgerecht? Met deze klassieke risotto zit je goed.

(353)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Op zoek naar een op en top herfstgerecht? Met deze klassieke risotto zit je goed. 4 personen
3 353

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten in 2-3 min. goudbruin. Snipper de ui. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snijd de kruiden fijn (verwijder zonodig de harde steeltjes).
  2. Verhit ⅔ van de boter in een pan. Laat de ui ca. 2 min. zachtjes fruiten. Schep de rijst erdoor en bak ca. 3 min. mee. Breng op smaak met peper. Voeg de helft van de champignons, de kruiden, ⅔ van de wijn en het water toe en breng aan de kook. Verkruimel het bouillontablet erboven. Laat de rijst onafgedekt ca. 20 min. zachtjes koken tot bijna al het vocht is opgenomen.
  3. Verhit ondertussen de rest van de boter in een pan en roerbak de rest van de champignons ca. 1 min. op hoog vuur. Roer de rest van de wijn erdoor en laat op hoog vuur in ca. 4 min. verdampen. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Schep de wijnchampignons op de risotto. Bestrooi met de pijnboompitten. Serveer de risotto met de geraspte kaas.
video

Ri­sot­to ma­ken

Kookles - 04:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 620 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Risotto met champignons en witte wijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met cham­pig­nons en wit­te wijn

1
1
  • 50 g pijnboompitten

Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten in 2-3 min. goudbruin.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

2
2
  • 1 grote ui
  • 350 g champignons
  • 10 g verse Italiaanse kruiden

Snipper de ui. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snijd de kruiden fijn (verwijder zonodig de harde steeltjes).

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 2 el boter

Verhit de boter in een pan. Laat de ui ca. 2 min. zachtjes fruiten.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

4
4
  • 300 g risottorijst

Schep de rijst erdoor en bak ca. 3 min. mee. Breng op smaak met peper.

5
5
  • 2 dl droge witte wijn
  • 7 dl kraanwater
  • 1 kruidenbouillontablet

Voeg de helft van de champignons, de kruiden, wijn en het water toe en breng aan de kook. Verkruimel het bouillontablet erboven.

6
6

Laat de rijst onafgedekt ca. 20 min. zachtjes koken tot bijna al het vocht is opgenomen.

7
7
  • 1 el boter

Verhit ondertussen de rest van de boter in een pan en roerbak de rest van de champignons ca. 1 min. op hoog vuur.

8
8
  • 1 dl droge witte wijn

Roer de rest van de wijn erdoor en laat op hoog vuur in ca. 4 min. verdampen. Breng op smaak met peper en zout.

9
9

Schep de wijnchampignons op de risotto. Bestrooi met de pijnboompitten.

10
10
  • 75 g Parmezaanse kaas

Rasp de Parmezaanse kaas. Serveer de risotto met de kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.