Fran­se piz­za met ge­roos­ter­de pa­pri­ka

(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 43

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C. Paprika laten uitlekken, vocht opvangen. Paprika in lange reepjes snijden. Teentje knoflook (uit pot) in plakjes snijden. Uien pellen en in ringen snijden. Tomaten schoonmaken en in partjes snijden. Deeg op met beetje olie ingevette bakplaat losrollen en uittrekken tot lap zo groot is als bakplaat. Deeg bestrijken met tapenade en tomatensaus uit kit. Hierover uien, knoflook en helft van olijven strooien. Reepjes paprika in ruitvorm erop leggen. Kaas erover strooien. In het midden van oven in 15-20 min. goudbruin en gaar bakken. Salade mengen met tomaat, rest olijven, 4 el paprikavocht, azijn, rest olie en naar smaak zout en peper. Franse pizza in 16 stukken snijden en met salade serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 672 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 36 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 22-23

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.