Sho­arma­piz­za met knof­look­saus

Je kunt het in een broodje eten, maar op een pizza is shoarma ook heel lekker. De saus mag natuurlijk niet ontbreken.

(145)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Je kunt het in een broodje eten, maar op een pizza is shoarma ook heel lekker. De saus mag natuurlijk niet ontbreken. 4 personen
4 145

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de groenten in een ruime pan met kokend water 3 min. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Vet de bakplaat in. Rol het deeg op de bakplaat los en trek uit tot de lap zo groot is als de bakplaat. Bestrijk het deeg met de tomatensaus uit de kit. Verdeel hierover de diepvriesgroenten en het shoarmavlees. Strooi de kaas erover. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Maak de tomaten schoon, snijd in partjes en meng met 2 el. knoflooksaus. Snijd de pizza in stukken en serveer met de knoflooksaus en tomatensalade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.665 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 36-37

Shoarmapizza met knoflooksaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sho­arma­piz­za met knof­look­saus

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 450 g Italiaanse roerbakmix

Kook de groenten in een ruime pan met kokend water 3 min. Giet af en laat goed uitlekken.

3
3
  • 600 g pizzakits

Vet de bakplaat in. Rol het deeg op de bakplaat los en trek uit tot de lap zo groot is als de bakplaat. Bestrijk het deeg met de tomatensaus uit de kit.

4
4
  • 250 g shoarmavlees
  • 150 g pizzakaas

Verdeel hierover de diepvriesgroenten en het shoarmavlees. Strooi de kaas erover. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

5
5
  • 500 g tomaten
  • 260 ml knoflooksaus

Maak de tomaten schoon, snijd in partjes en meng met 2 el. knoflooksaus. Snijd de pizza in stukken en serveer met de knoflooksaus en tomatensalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.