Spa­ghet­ti met cour­get­te-munt­saus en kip

(85)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 85

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook spaghetti volgens aanwijzingen op verpakking. Maak courgettes schoon en snijd in stukjes. Pel en snipper ui en knoflook. Maak munt schoon en hak fijn. Snijf kipfilets in reepjes en meng met ketjap manis, helft knoflook en helft komijn. Verhit in koekenpan 1 el olie en bak kipreepjes 10 min. Verhit in diepe pan 1 el olie en bak courgette met ui 3 minuten al omscheppend. Voeg rest knoflook en komijn toe en bak 1 min. Schep helft in koekenpan bij kip en bak 1 min. Voeg aan diepe pan 3 dl water toe en kook rest van courgette 5 min. Pureer met staafmixer. Roer kip en munt door courgettesaus. Schep spaghetti met daarop courgette-kipmengsel op vier borden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 18-19

Spaghetti met courgette-muntsaus en kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met cour­get­te-munt­saus en kip

1
1
  • 3500 g volkoren spaghetti
  • 2 courgette
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bakje verse munt
  • 1 schaal kipfilet
  • 2 el ketjap manis
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)

Kook spaghetti volgens aanwijzingen op verpakking. Maak courgettes schoon en snijd in stukjes. Pel en snipper ui en knoflook. Maak munt schoon en hak fijn. Snijf kipfilets in reepjes en meng met ketjap manis, helft knoflook en helft komijn.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit in koekenpan 1 el olie en bak kipreepjes 10 min. Verhit in diepe pan 1 el olie en bak courgette met ui 3 minuten al omscheppend. Voeg rest knoflook en komijn toe en bak 1 min. Schep helft in koekenpan bij kip en bak 1 min.

3
3

Voeg aan diepe pan 3 dl water toe en kook rest van courgette 5 min. Pureer met staafmixer. Roer kip en munt door courgettesaus. Schep spaghetti met daarop courgette-kipmengsel op vier borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.