Spa­ghet­ti met to­ma­ten­saus & cour­get­te

Pasta en tomaat: match made in heaven!

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Pasta en tomaat: match made in heaven! 4 personen
2 21

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hapjespan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Halveer de courgettes in de lengte, snijd in plakjes en halveer de cherrytomaten. Snijd de knoflookolijven in ringen en de kaas in blokjes.
  3. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de courgette met de tomaten 3 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
  4. Giet de pasta af en meng met de pastasaus basilicum, de groenten, olijven en de helft van de kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden en verdeel de rest van de kaas erover.
video

Spa­ghet­ti ko­ken

Instructievideo - 01:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 930 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Mini magazine DOE MAAR LEKKER DUURZAAM

Spaghetti met tomatensaus & courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met to­ma­ten­saus & cour­get­te

1
1
  • 300 g volkoren spaghetti

Kook spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Spaghetti koken

Instructievideo

01:46 min.

2
2
  • 2 courgettes
  • 250 g cherrytomaten

Halveer de courgettes in de lengte, snijd in plakjes en halveer de cherrytomaten.

3
3
  • 100 g knoflookolijven zonder pit
  • 190 g gesneden jonge kaas

Snijd de knoflookolijven in ringen en de kaas in blokjes.

4
4
  • 2 el olijfolie

Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de courgette met de tomaten 3 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.

5
5
  • 370 g basis voor pastasaus basilicum

Giet de pasta af en meng met de pastasaus basilicum, de groenten, olijven en de helft van de kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Verdeel over de borden en verdeel de rest van de kaas erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.