Ra­vi­o­li met ba­si­li­cum­saus

Kruidige saus past perfect bij paddenstoelenpasta.

(71)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Kruidige saus past perfect bij paddenstoelenpasta. 4 personen
2 71

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de courgette in de lengte en snijd in plakjes. Snijd de champignons in kwarten. Snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook 1 min. op laag vuur. Voeg de courgette en champignons toe en bak op hoog vuur 4 min. mee. Voeg de pastasaus toe en laat nog 4 min. op laag vuur koken.
  3. Kook ondertussen de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Snijd de naaldjes van de rozemarijn fijn, voeg toe aan de pastasaus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de ravioli met de pastasaus.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 705 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Ravioli met basilicumsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­vi­o­li met ba­si­li­cum­saus

1
1
  • 1 courgette
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 teen knoflook

Halveer de courgette in de lengte en snijd in plakjes. Snijd de champignons in kwarten. Snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 2 el olie
  • 150 g gesneden uien

Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook 1 min. op laag vuur.

3
3
  • 390 g basis voor pastasaus basilicum

Voeg de courgette en champignons toe en bak op hoog vuur 4 min. mee. Voeg de pastasaus toe en laat nog 4 min. op laag vuur koken.

4
4
  • 500 g ravioli funghi porcini

Kook ondertussen de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

5
5
  • 2 takjes rozemarijn

Snijd de naaldjes van de rozemarijn fijn, voeg toe aan de pastasaus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de ravioli met de pastasaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.