Groen­te­ta­ji­ne met vlees­reep­jes

Geen tajine in huis? Met een braadpan met dikke bodem lukt het ook

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 430 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(91)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Geen tajine in huis? Met een braadpan met dikke bodem lukt het ook 4 personen
3 91

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de vleesreepjes in 5 minuten al omscheppend bruin. Maak de sperziebonen schoon en verwijder de steelaanzet. Snijd de champignons in kwarten. Voeg de sperziebonen en champignons toe en pers de knoflook boven de pan uit. Bak de groenten 5 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes met vocht, de komijn, de kaneel en het korianderzaad toe en breng het geheel op smaak met de cayennepeper en zout.
  2. Strooi de couscous in een ruime schaal en schenk er het kokend water op. Laat de couscous 5 minuten wellen en roer 'm los met een vork. Verdeel de couscous over de borden en schep de tajine erover. Hak de koriander fijn en strooi over de tajine. Serveer direct.

variatietip:

Wees voorzichtig met cayennepeper, zeker als er kinderen meeeten. Cayennepeper is gemalen gedroogde rode peper en is erg pikant. Je kunt de cayennepeper vervangen door paprikapoeder.

Tip:

Een tajine is zowel een stoofpot (gerecht) als een aardewerken stoofpot met een puntig deksel.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Kookboek: Kookboek voor de Dinsdag

Groentetajine met vleesreepjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­ta­ji­ne met vlees­reep­jes

1
1
  • 2 el olie
  • 300 g varkensvleesreepjes

Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de vleesreepjes in 5 minuten al omscheppend bruin.

2
2
  • 300 g sperziebonen
  • 250 g champignons

Maak de sperziebonen schoon en verwijder de steelaanzet. Snijd de champignons in kwarten.

3
3
  • 2 tenen knoflook

Voeg de sperziebonen en champignons toe en pers de knoflook boven de pan uit. Bak de groenten 5 minuten mee.

4
4
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • 1 mespunt cayennepeper

Voeg de tomatenblokjes met vocht, de komijn, de kaneel en het korianderzaad toe en breng het geheel op smaak met de cayennepeper en zout.

5
5
  • 300 g couscous
  • 500 ml kokend water

Strooi de couscous in een ruime schaal en schenk er het kokend water op. Laat de couscous 5 minuten wellen en roer 'm los met een vork.

6
6
  • 2 el verse koriander

Verdeel de couscous over de borden en schep de tajine erover. Hak de koriander fijn en strooi over de tajine. Serveer direct.

variatietip:

Wees voorzichtig met cayennepeper, zeker als er kinderen meeeten. Cayennepeper is gemalen gedroogde rode peper en is erg pikant. Je kunt de cayennepeper vervangen door paprikapoeder.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.