Ge­hakt­bal­le­tjes in een rijk­ge­vul­de to­ma­ten­stoof

De komijn laat alle smaken samenkomen!

(139)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De komijn laat alle smaken samenkomen! 2 personen
4 139

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in de hapjespan en bak de gehaktballetjes in 3 min. rondom bruin. Schep uit de pan en laat het bakvet zitten.
  2. Laat ondertussen de artisjokharten uitlekken en snijd in kwarten. Was de tomaten en snijd in stukken. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.
  3. Fruit de knoflook 1 min. in het overgebleven bakvet. Voeg de tomaat en de tomatenblokjes toe en bak in 6 min. op laag vuur.
  4. Doe ondertussen de couscous in een kom en schenk het kokende water erover. Laat 10 min. afgedekt staan. Roer los met een vork.
  5. Voeg ondertussen de gehaktballetjes, artisjokharten en komijn toe aan de tomaat en stoof met de deksel op de pan 8 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Snijd de peterselie fijn. Verdeel de couscous over kommen en schep de gehaktballetjes in tomatensaus ernaast. Garneer met de peterselie.

combinatietip:

Strooi er voor een Marokkaans tintje nog wat grof gesneden koriander over.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 740 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 970 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2012 nr. 03 - Paasfeest, Allerhande Box week 38 2016, Receptkaart 2012 week 12-14

Gehaktballetjes in een rijkgevulde tomatenstoof

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt­bal­le­tjes in een rijk­ge­vul­de to­ma­ten­stoof

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 200 g rundergehaktballetjes

Verhit de olie in de hapjespan en bak de gehaktballetjes in 3 min. rondom bruin. Schep uit de pan en laat het bakvet zitten.

2
2
  • 390 g artisjokharten
  • 2 tomaten
  • 1 teen knoflook

Laat ondertussen de artisjokharten uitlekken en snijd in kwarten. Was de tomaten en snijd in stukken. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 400 g tomatenblokjes

Fruit de knoflook 1 min. in het overgebleven bakvet. Voeg de tomaat en de tomatenblokjes toe en bak in 6 min. op laag vuur.

4
4
  • 150 g couscous
  • 175 ml kokend water

Doe ondertussen de couscous in een kom en schenk het kokende water erover. Laat 10 min. afgedekt staan. Roer los met een vork.

5
5
  • 1 tl gemalen komijn

Voeg ondertussen de gehaktballetjes, artisjokharten en komijn toe aan de tomaat en stoof met de deksel op de pan 8 min. op laag vuur.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 10 g peterselie

Snijd de peterselie fijn. Verdeel de couscous over kommen en schep de gehaktballetjes in tomatensaus ernaast. Garneer met de peterselie.

combinatietip:

Strooi er voor een Marokkaans tintje nog wat grof gesneden koriander over.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.