Vis­scho­tel met munt­cous­cous

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 490 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 43

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal, doorsnede ca. 24 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen, halveer de sperziebonen en kook ze in 6 min. beetgaar. Giet af.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 2 min. Roer de komijn en de tomatenblokjes erdoor en breng aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg de sperziebonen en peper en zout naar smaak toe. Doe in de ovenschaal. Snijd de vis in stukken, leg op de groenten en dek af met aluminiumfolie. Zet de schaal 20 min. in het midden van de hete oven tot de vis gaar is.
  3. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng op smaak met de munt en peper en zout. Serveer de vis­schotel met de muntcouscous.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 7 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.