Pan­gasi­us­fi­let in to­ma­ten-spek­jes­saus

(167)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 167

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de champignons in vieren. Verhit de olie in een braadpan en bak het ontbijtspek en de ui 3 minuten.Voeg de champignons toe en bak nog 5 minuten. Schenk de wijn erbij en voeg de tomatenblokjes toe. Leg de stukken vis in de saus, zet het vuur hoog en breng de saus tegen de kook aan. Draai het vuur laag, leg de deksel op de pan en stoof de vis afgedekt 8 minuten.
  2. Doe de couscous in een kom en schenk het kokende water erop. Laat de couscous 6 minuten staan en roer los met een vork.
  3. Neem ondertussen de deksel van de braadpan, zet het vuur hoog en laat het stoofvocht 5 minuten inkoken. Verdeel de couscous, de vis en de saus over de (diepe) borden of kommen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pangasiusfilet in tomaten-spekjessaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pan­gasi­us­fi­let in to­ma­ten-spek­jes­saus

1
1
  • 1 ui
  • 250 g champignons

Snipper de ui en snijd de champignons in vieren.

2
2
  • 1 el olijfolie
  • 125 g gerookt ontbijtspek

Verhit de olie in een braadpan en bak het ontbijtspek en de ui 3 minuten.Voeg de champignons toe en bak nog 5 minuten.

3
3
  • 150 ml rode wijn
  • 1 blik tomatenblokjes

Schenk de wijn erbij en voeg de tomatenblokjes toe.

4
4
  • 500 g pangasiusfilets

Leg de stukken vis in de saus, zet het vuur hoog en breng de saus tegen de kook aan.

5
5

Draai het vuur laag, leg de deksel op de pan en stoof de vis afgedekt 8 minuten.

6
6
  • 300 g couscous
  • 500 ml kokend water

Doe de couscous in een kom en schenk het kokende water erop. Laat de couscous 6 minuten staan en roer los met een vork.

7
7

Neem ondertussen de deksel van de braadpan, zet het vuur hoog en laat het stoofvocht 5 minuten inkoken.

8
8

Verdeel de couscous, de vis en de saus over de (diepe) borden of kommen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.