Cris­py yog­hurt­ijs

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 220 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 6 uur wachten
(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 19

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer 1 eetlepel honing goed door de yoghurt en schep de ontbijtgranen met honing erdoorheen. Schep het yoghurtmengsel in een plastic bak (je kunt hiervoor het beste een zachte plastic bak nemen, aangezien het ijs uitzet tijdens het opvriezen). Laat het yoghurtijs 6 uur opstijven in de vriezer. Roer het yoghurtijs na 2 uur even goed door met een vork, om de vorming van ijskristallen te voorkomen. Schep met een hete (ijs)lepel mooie bolletjes van het ijs, verdeel die over vier borden of kommen en besprenkel ze met de rest van de honing.

Tip:

Serveer het yoghurtijs met wat verse munt.

Tip:

Schep wat pecannoten, geroosterde amandelen en/of walnoten door de yoghurt voordat je 'm invriest.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.