Taart­je van yog­hurt­ijs

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 260 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
4 39

Ingrediënten

Keukenspullen
  • soufflévormpjes, inhoud ca. 1 1/2 dl

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Laat het yoghurtijs een klein beetje zachter worden en verdeel het over de vier schaaltjes, druk het ijs aan, zodat de bodem goed gevuld wordt. Leg op elk schaaltje een plakje cake en snijd de cake rondom bij; zorg dat het hele schaaltje bedekt is. Druk de cake goed aan en zet de schaaltjes ijs terug in de diepvries; laat ze minimaal 15 minuten staan. Dompel de schaaltjes ijs even onder in een bak met heet water en snijd met een mes het ijstaartje aan de zijkanten los. Leg een bordje op de bovenkant en keer het geheel, zodat de ijstaartjes uit de vorm glijden. Verwarm intussen de honing 45 seconden in de magnetron, schenk de warme honing over de taartjes en garneer met de frambozen.

Tip:

Van een bak diepvriesfruit (bijvoorbeeld AH Bosvruchten, 300 gram), een paar lepels honing en 500 ml Griekse yoghurt maak je in de keukenmachine lekker zacht yoghurt'ijs'.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 9 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.