Ca­ke met peer met ge­pa­neer­de ijs­bol

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 395 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 u. 10 min. wachten
(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
3 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • mixer
  • cakevorm inhoud 1 liter, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Met mixer boter zacht mixen. Cakemix, eieren en melk toevoegen en 1 min. tot glad geheel kloppen. Daarna nog 5 min. mixen. Beslag in ingevette cakevorm doen en op 160 °C in midden van oven in 60-70 min. gaarbakken. Laten afkoelen. In droge koekenpan amandelschaafsel lichtbruin roosteren. Laten afkoelen. Peren schillen, halveren, van klokhuis ontdoen en in partjes snijden. Met mixer slagroom en vanillesuiker stijfkloppen. Van cake 4 plakken snijden en op vier bordjes leggen. Slagroom over cake verdelen. Met peer garneren. Bolletjes ijs snel door amandelschaafsel rollen en naast cake leggen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 16-17

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.