Mi­ni ap­pel-ca­ke-taart­jes

(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 16 stuks
3 45

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Cakemix mengen met boter, eieren en melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de cake goudbruin in een vierkante ovenschaal of een bakblik van 20x20 cm. Snijd de cake in 16 vierkanten en snijd ze overdwars door.
  2. Smelt boter en suiker in een pan met dikke bodem. Bak hierin al omscheppend appel, walnoten en kaneel tot de appel lichtbruin kleurt. Smeer tussen de laagjes cake een laagje abrikozenjam en leg er de appel tussen (houd wat partjes achter). Besmeer de taartjes rondom met jam en bedek de zijkanten met nougatine. Garneer met appel en walnoten. Roer tot slot een eetlepel heet water door een eetlepel abrikozenjam en bestrijk hier de taartjes mee.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 2 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.