Ta­gli­a­tel­le met pad­den­stoe­len en spi­na­zie

Bellissimo! Een pasta zonder vlees of vis en mét extra veel groente.

(144)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Bellissimo! Een pasta zonder vlees of vis en mét extra veel groente. 4 personen
3 144

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de paddestoelen schoon en snijd in plakjes. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes.
  2. Verhit 3 el olie in de wok. Bak de ui en knoflook 1 min. Voeg de paddestoelen toe en bak al omscheppend 4 min. Voeg de tomaat en de spinazie toe en laat al omscheppend in 2 min. slinken.
  3. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de rest van de olie door de afgegoten tagliatelle. Verdeel de tagliatelle over de borden. Schep het paddestoelenmengsel erop. Strooi de kaas over de tagliatelle. Lekker met een tomatensalade met balsamicodressing.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 12-13

Tagliatelle met paddenstoelen en spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met pad­den­stoe­len en spi­na­zie

1
1
  • 400 g tagliatelle
  • 150 g paddenstoelen seizoensmelange
  • 150 g oesterzwammen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 8 gedroogde tomaten in olie

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de paddestoelen schoon en snijd in plakjes. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes.

2
2
  • 3 el olijfolie met truffelaroma
  • 300 g verse spinazie

Verhit de olie in de wok. Bak de ui en knoflook 1 min. Voeg de paddestoelen toe en bak al omscheppend 4 min. Voeg de tomaat en de spinazie toe en laat al omscheppend in 2 min. slinken.

3
3
  • 3 el olijfolie met truffelaroma

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de rest van de olie door de afgegoten tagliatelle. Verdeel de tagliatelle over de borden. Schep het paddestoelenmengsel erop.

4
4
  • 40 g geschaafde Parmezaanse kaas

Strooi de kaas over de tagliatelle. Lekker met een tomatensalade met balsamicodressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.