Ta­gli­a­tel­le met veg­gie balls in to­ma­ten­saus

Geen vlees, geen vis, maar wel vegetarische ballen van linzen en groente. Superlekker!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 545 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Geen vlees, geen vis, maar wel vegetarische ballen van linzen en groente. Superlekker! 4 personen
3 17

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vergiet
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui zeer fijn. Schrap de peen. Snijd de peen en bleekselderij in piepkleine blokjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de olie in een wok of braadpan en fruit de ui, peen en bleekselderij 8 min. Voeg de tijm en tomatenpuree toe. Snijd ondertussen de paddenstoelen zeer fijn en voeg toe. Fruit 15 min. op laag vuur. Spoel de linzen af in een vergiet en laat uitlekken. Meng door het groentemengsel.
  2. Laat het mengsel op een platte schaal afkoelen. Schep ⅓ van de kaas, de panko en de eieren door het groentemengsel. Breng op smaak met peper.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak met vochtige handen balletjes van het mengsel ter grootte van een walnoot en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 20 min. in de oven goudbruin en gaar.
  4. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwarm de saus en meng met de balletjes. Serveer de pasta met de saus. Bestrooi met de rest van de kaas.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 700 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Tagliatelle met veggie balls in tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met veg­gie balls in to­ma­ten­saus

1
1
  • 1 ui
  • 150 g winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij

Snipper de ui zeer fijn. Schrap de peen. Snijd de peen en bleekselderij in piepkleine blokjes.

2
2
  • 2 takjes takjes tijm
  • 1½ el olijfolie
  • 35 g tomatenpuree

Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de olie in een wok of braadpan en fruit de ui, peen en bleekselderij 8 min. Voeg de tijm en tomatenpuree toe.

3
3
  • 200 g paddenstoelen voor pasta

Snijd ondertussen de paddenstoelen zeer fijn en voeg toe. Fruit 15 min. op laag vuur.

4
4
  • 200 g linzen

Spoel de linzen af in een vergiet en laat uitlekken. Meng door het groentemengsel.

5
5
  • 25 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 40 g panko
  • 2 eieren

Laat het mengsel op een platte schaal afkoelen. Schep de kaas, de panko en de eieren door het groentemengsel. Breng op smaak met peper.

6
6

Verwarm de oven voor op 180 °C.

7
7

Maak met vochtige handen balletjes van het mengsel ter grootte van een walnoot en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.

8
8
  • 300 g verse tagliatelle
  • 425 ml pizzasaus aromatizzata

Bak in ca. 20 min. in de oven goudbruin en gaar. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwarm de saus en meng met de balletjes.

9
9
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

Serveer de pasta met de saus. Bestrooi met de kaas. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.