Ba­mi goreng met kip­sa­té

(121)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 121

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak de kipfilet rondom bruin. Voeg ⅘ van het water en de boemboe ajam saté toe, roer door en laat 15 min. sudderen.
  2. Snijd het steeltje van de rode peper uit het groentepakket. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de groenten 3 min. Roer de boemboe bami goreng en de rest van het water door de groenten en verwarm 5 min.
  3. Snijd de komkommer in plakjes. Schep de mie door de groenten en verdeel over borden. Serveer met de kipsaté en komkommer.
video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 10-11

Bami goreng met kipsaté

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­mi goreng met kip­sa­té

1
1
  • 250 g mienestjes

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 el zonnebloemolie
  • 500 g kipfiletblokjes
  • 200 ml kraanwater
  • 100 g boemboe ajam saté

Verhit de olie in een braadpan en bak de kipfilet rondom bruin. Voeg het water en de boemboe ajam saté toe, roer door en laat 15 min. sudderen.

3
3
  • 450 g nasi-bamigroente

Snijd het steeltje van de rode peper uit het groentepakket. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.

4
4
  • 2 el zonnebloemolie
  • 100 g boemboe bami goreng
  • 50 ml kraanwater

Verhit de olie in een wok en bak de groenten 3 min. Roer de boemboe bami goreng en het water door de groenten en verwarm 5 min.

5
5
  • 1 komkommer

Snijd de komkommer in plakjes. Schep de mie door de groenten en verdeel over borden. Serveer met de kipsaté en komkommer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.