Snel­le na­si goreng met sa­té en at­jar

Nasi goreng zonder saté en atjar is natuurlijk geen nasi. Wij maken 'm in no time helemaal compleet.

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Nasi goreng zonder saté en atjar is natuurlijk geen nasi. Wij maken 'm in no time helemaal compleet. 4 personen
3 32

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm intussen de satè 15 min. in heet water.
  2. Maak de prei en paprika schoon. Snijd de prei in ringen en paprika in reepjes. Verhit de olie in een wok of braadpan en bak de groenten 3 min. Voeg de boemboe (voor nasi goreng) toe en bak al roerend 3 min. mee. Schep de gekookte rijst erdoor en laat de nasi door en door warm worden.
  3. Serveer de nasi met satéstokjes, atjar en kroepoek.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 890 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 111 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 30-31

Snelle nasi goreng met saté en atjar

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le na­si goreng met sa­té en at­jar

1
1
  • 400 g snelkookrijst
  • 2 saté ajam duopakjes

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm intussen de satè 15 min. in heet water.

2
2
  • 500 g preien
  • 1 rode paprika
  • 4 el zonnebloemolie

Maak de prei en paprika schoon. Snijd de prei in ringen en paprika in reepjes. Verhit de olie in een wok of braadpan en bak de groenten 3 min.

3
3
  • 150 g boemboe nasi goreng

Voeg de boemboe (voor nasi goreng) toe en bak al roerend 3 min. mee. Schep de gekookte rijst erdoor en laat de nasi door en door warm worden.

4
4
  • 200 g atjar tjampoer
  • 60 g kroepoek

Serveer de nasi met satéstokjes, atjar en kroepoek.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.