Ba­mi met ge­hakt­bal­le­tjes

Bami met een Hollandse touch? Met rundergehaktballetjes!

(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Bami met een Hollandse touch? Met rundergehaktballetjes! 4 personen
2 38

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Meng ondertussen het gehakt met de sambal en seroendeng. Vorm er met natte handen balletjes van ter grootte van een flinke walnoot. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de balletjes in 10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
  3. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de salade-uitjes in ringetjes. Verhit de rest van de olie in een wok en fruit de boemboe en knoflook 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de bamigroenten en salade-ui toe en roerbak 4 min. op hoog vuur. Voeg de mie toe en verwarm nog 1 min. Serveer de bami met de balletjes.

combinatietip:

Lekker met satésaus en kroepoek.

bewaartip:

Maak een grotere hoeveelheid balletjes om in te vriezen. Verdrievoudig de ingrediënten en verwarm de oven voor op 190 °C. Bak de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen en verdeel in porties. Je kunt de balletjes 2 maanden bewaren in de vriezer. De balletjes smaken ook lekker als hapje bij de borrel.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 435 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Bami met gehaktballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­mi met ge­hakt­bal­le­tjes

1
1
  • 300 g mienestjes

Bereid de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 300 g rundergehakt
  • 1 el sambal badjak
  • 2 el seroendeng

Meng ondertussen het gehakt met de sambal en seroendeng. Vorm er met natte handen balletjes van ter grootte van een flinke walnoot.

3
3
  • 3 el koolzaadolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

4
4
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bosje salade-uitje
  • 2 el koolzaadolie
  • 100 g boemboe bami goreng

Snijd ondertussen de knoflook fijn en de salade-uitjes in ringetjes. Verhit de olie in een wok en fruit de boemboe en knoflook 2 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 450 g nasi/bami groentemix

Voeg de bamigroenten en salade-ui toe en roerbak 4 min. op hoog vuur. Voeg de mie toe en verwarm nog 1 min. Serveer de bami met de balletjes.

combinatietip:

Lekker met satésaus en kroepoek.

bewaartip:

Maak een grotere hoeveelheid balletjes om in te vriezen. Verdrievoudig de ingrediënten en verwarm de oven voor op 190 °C. Bak de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen en verdeel in porties. Je kunt de balletjes 2 maanden bewaren in de vriezer. De balletjes smaken ook lekker als hapje bij de borrel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.