Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Crè­me brûlée

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 485 kcal voedingswaarden
    • 15 min bereiden
    • 165 min wachten
(1.087)waardeer
Een lekker frans recept. Het vegetarische nagerecht bevat de volgende ingrediënten: vanillestokje, slagroom, melk, eieren, suiker en witte basterdsuiker Frans nagerecht 4 personen 485 kcal
4 1087

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • 4 eenpersoonsovenschaaltjes (inhoud ca. 150 ml)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 125 °C. Snijd het vanillestokje open en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Breng de slagroom aan de kook met de melk en het vanillemerg en -stokje en laat op laag vuur 5 min. trekken. Verwijder het vanillestokje. Splits de eieren en mix de eidooiers in een grote kom met de suiker tot een bleke, romige crème. Schenk de hete room erbij en klop stevig tot het mengsel wat dikker wordt. Verdeel over de schaaltjes. Zet de schaaltjes voorzichtig op het rooster in de oven. Laat de crème brûlée in 45 min. gaar worden en helemaal stollen. Laat daarna op kamertemperatuur afkoelen en verder opstijven. Dek de schaaltjes af en zet ze minimaal 2 uur in de koelkast om goed koud te worden. Verwarm de ovengrill voor tot deze gloeiend heet is. Haal de crèmes uit de koelkast en bestrooi ze met een dun laagje basterdsuiker. Zet de schaaltjes vlak onder het grillelement tot de suiker gesmolten is en bruin begint te kleuren. Let op: dit duurt maar 1 min.

video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.

Tip

U kunt de crème brûlée een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Breng op de dag zelf met de ovengrill het suikerlaagje aan.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 485 kcal
  • Eiwit 8 g
  • Vet 31 g
  • Koolhydraten 42 g
Tags