Crè­me brûlée

Fluweelzachte vanilleroom onder een krokant laagje. Het ultieme Franse toetje.

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 475 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 3 uur wachten
    • 45 min. oventijd
(1.118)waardeer
frans nagerecht Fluweelzachte vanilleroom onder een krokant laagje. Het ultieme Franse toetje. 4 personen
4 1118

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • eenpersoonsovenschaaltje

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 125 °C. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit.Breng de slagroom aan de kook met de melk en het vanillemerg en -stokje en laat op laag vuur 5 min. trekken. Verwijder het vanillestokje. Splits de eieren en doe met de suiker in een grote kom. Schenk de hete room erbij en roer tot het mengsel wat dikker wordt. Verdeel over de schaaltjes.
  2. Zet de schaaltjes voorzichtig op het rooster in de oven. Laat de crème brûlée in 45 min. gaar worden en helemaal stollen. Laat 30 min. op kamertemperatuur afkoelen en verder opstijven. Dek de schaaltjes af en zet ze minimaal 2 uur in de koelkast.
  3. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Neem de schaaltjes uit de koelkast en bestrooi ze met de basterdsuiker. Zet ze vlak onder het grillelement totdat de suiker gesmolten is en bruin begint te kleuren. Let op: dit duurt maar 1 min.

bereidingstip:

U kunt de crème brûlée 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Breng op de dag zelf met de ovengrill het suikerlaagje aan.

video

Ei­e­ren split­sen

instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 140 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Crème brûlée

terug naar recept

Crè­me brûlée

1
1

Verwarm de oven voor op 125 °C.

2
2
  • 1 vanillestokje

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit.

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo

00:48 min.

3
3
  • 250 ml melk
  • 250 ml slagroom

Breng de slagroom aan de kook met de melk en het vanillemerg en -stokje en laat op laag vuur 5 min. trekken. Verwijder het vanillestokje.

4
4
  • 100 g suiker
  • 5 eieren

Splits de eieren en doe met de suiker in een grote kom. Schenk de hete room erbij en roer tot het mengsel wat dikker wordt. Verdeel over de schaaltjes.

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

5
5

Zet de schaaltjes voorzichtig op het rooster in de oven. Laat de crème brûlée in 45 min. gaar worden en helemaal stollen.

6
6

Laat 30 min. op kamertemperatuur afkoelen en verder opstijven. Dek de schaaltjes af en zet ze minimaal 2 uur in de koelkast.

7
7
  • 50 g witte basterdsuiker

Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Neem de schaaltjes uit de koelkast en bestrooi ze met de basterdsuiker.

8
8

Zet ze vlak onder het grillelement totdat de suiker gesmolten is en bruin begint te kleuren. Let op: dit duurt maar 1 min.

bereidingstip:

U kunt de crème brûlée 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Breng op de dag zelf met de ovengrill het suikerlaagje aan.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.