Cho­co­la­de-crè­me brûlée

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 135 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(61)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 61

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage ovenvaste schaaltjes (inhoud 150 ml)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. (kan dag van tevoren): Oven voorverwarmen op 125 ºC. Vanillestokje opensnijden en met mespunt merg eruit schrapen. In pan met dikke bodem slagroom met melk, vanillestokje en -merg langzaam aan de kook brengen. Pan van vuur nemen, vanillestokje verwijderen en chocolade in room laten smelten. In kom dooiers loskloppen met suiker. Hete room geleidelijk al kloppend door ei mengen. Chocoladeroom over vormpjes verdelen. Vormpjes op bakplaat in midden van oven zetten en crèmes in ca. 45 min. stevig laten worden. Laten afkoelen en crèmes in koelkast door en door koud laten worden.
  2. Grill voorverwarmen. Vormpjes uit koelkast nemen en bestrooien met rest van basterdsuiker. Crèmes op rooster vlak onder hete grill schuiven en suiker in 1-2 min. laten karameliseren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.