Pit­ti­ge win­ter­se groen­te­soep

(232)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 232

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de bloemkool in kleine roosjes van de stronk. Verwarm de boter in een grote soeppan en fruit de ui hierin op laag vuur glazig. Schep de blokjes wortel, prei en bloemkool erbij en bak het geheel 3-4 minuten op laag vuur. Roer de chilipoeder en de tijm door de groenten en voeg de tomatenblokjes met vocht toe. Verkruimel de bouillontabletten erboven en schenk er 2 liter water bij. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de soep 30 minuten op laag vuur garen, terwijl je af en toe roert. Kruid het gehakt met wat zout en peper en draai er met vochtige handen balletjes van. Voeg de balletjes na 20 minuten koken aan de soep toe. Breng de soep op smaak met zout en peper. Lekker met bruin stokbrood en geraspte kaas.

Tip:

Dit recept is voor 2x 4 personen. U kunt de helft invriezen. Schep de helft van de soep in een grote diepvriesbak en vul die tot 2-3 centimeter onder de rand (tijdens het invriezen zet vloeistof uit). Sluit de bak af en vries 'm in. Bevroren soep kan twee maanden worden bewaard. Ontdooi de soep in de koelkast voor je 'm opnieuw verwarmt. Deze hoeveelheid soep is voldoende voor 2 x 4 personen.

Tip:

Minder pittig? Gebruik dan 1 eetlepel chilipoeder.

Tip:

Liever geen vlees? Vervang de gehaktballetjes door vegetarische balletjes. En gebruik groentebouillontabletten in plaats van vleesbouillon.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.