Win­ter­se groen­te­soep

(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
2 48

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de sjalot. Snijd de korsten van het brood en snijd het brood in blokjes. Snijd de winterpeen in blokjes en de bleekselderij fijn. Fruit de sjalot 2 min. in een soeppan. Schep de winterpeen en bleekselderij erdoor. Schenk de groentesap erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 15 min. afgedekt zachtjes doorkoken. Snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de boter in koekenpan. Schep de knoflook met het brood om en bak op laag vuur goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de broccoli in zeer kleine roosjes. Voeg de broccoli samen met de tuinerwten toe aan de soep en laat het geheel nog 5 min. zachtjes doorkoken. Snijd de oude kaas in kleine blokjes. Breng de soep op smaak met peper en zout en verdeel over diepe borden. Verdeel de kaas samen met de stukjes knoflookbrood over de soep. Serveer direct.

Tip:

Maak, voor kinderen die niet van knoflook houden, eerst enkele croutons zonder knoflook. Of gebruik eventueel kant-en-klare croutons.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Winterse groentesoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Win­ter­se groen­te­soep

1
1
  • 1 sjalot
  • 4 sneetjes bruinbrood
  • 200 g winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij

Snipper de sjalot. Snijd de korsten van het brood en snijd het brood in blokjes. Snijd de winterpeen in blokjes en de bleekselderij fijn.

2
2

Fruit de sjalot 2 min. in een soeppan. Schep de winterpeen en bleekselderij erdoor.

3
3
  • 1 liter groentesap
  • 1 teen knoflook

Schenk de groentesap erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 15 min. afgedekt zachtjes doorkoken. Snijd de knoflook fijn.

4
4
  • 2 el boter

Verhit de boter in koekenpan. Schep de knoflook met het brood om en bak op laag vuur goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 150 g broccoli
  • 100 g tuinerwten

Snijd de broccoli in zeer kleine roosjes. Voeg de broccoli samen met de tuinerwten toe aan de soep en laat het geheel nog 5 min. zachtjes doorkoken.

6
6
  • 250 g oude kaas

Snijd de oude kaas in kleine blokjes. Breng de soep op smaak met peper en zout en verdeel over diepe borden.

7
7

Verdeel de kaas samen met de stukjes knoflookbrood over de soep. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.