Groen­te­ta­ji­ne met ge­grild vlees

Er bestaan honderden varianten van de Marokkaanse tajine, maar deze variant met gegrild vlees is wel héél lekker.

(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Er bestaan honderden varianten van de Marokkaanse tajine, maar deze variant met gegrild vlees is wel héél lekker. 8 personen
3 58

Ingrediënten

Keukenspullen
  • tajine of braadpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergines in de lengte in vieren en snijd deze delen in vier stukken. Snijd de courgettes in de lengte in vieren en snijd deze delen doormidden. Verhit op hoog vuur de olie in de braadpan of op matig vuur in de tajine en bak hierin de aubergine tot die bruin kleurt.
  2. Snijd de knoflook fijn en de ui in grove stukken. Schep de courgette, uien en knoflook bij de aubergine in de tajine. Schep, als de ui bruin kleurt, de koriander, komijn, het zout en de tomatenblokjes erbij. Breng het geheel aan de kook. Giet de kikkererwten af, roer ze door het stoofpotje en laat het geheel 30 min. op laag vuur zachtjes doorkoken.
  3. Kwast de worstjes en de lamskoteletjes in met olie en bestrooi de koteletjes met peper en zout. Verhit een grillpan en gril de lamskoteletjes en de worstjes in 2-3 min. aan elke zijde bruin.

bereidingstip:

Geen pan die groot genoeg is om de lamskoteletjes en de worstjes tegelijk te grillen? Gril de worstjes eerst en houd ze op 70 °C warm in de oven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 380 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Groentetajine met gegrild vlees

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­ta­ji­ne met ge­grild vlees

1
1
  • 2 aubergines
  • 2 courgette

Snijd de aubergines in de lengte in vieren en snijd deze delen in vier stukken. Snijd de courgettes in de lengte in vieren en snijd deze delen doormidden.

2
2
  • 3 el olie

Verhit op hoog vuur de olie in de braadpan of op matig vuur in de tajine en bak hierin de aubergine tot die bruin kleurt.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 2 grote uien

Snijd de knoflook fijn en de ui in grove stukken. Schep de courgette, uien en knoflook bij de aubergine in de tajine.

4
4
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijn (djinten)
  • 1 tl zout
  • 800 g tomatenblokjes

Schep, als de ui bruin kleurt, de koriander, komijn, het zout en de tomatenblokjes erbij. Breng het geheel aan de kook.

5
5
  • 400 g kikkererwten

Giet de kikkererwten af, roer ze door het stoofpotje en laat het geheel 30 min. op laag vuur zachtjes doorkoken.

6
6
  • 4 kipbraadworsten
  • 8 lamskoteletten

Kwast de worstjes en de lamskoteletjes in met olie en bestrooi de koteletjes met peper en zout.

7
7

Verhit een grillpan en gril de lamskoteletjes en de worstjes in 2-3 min. aan elke zijde bruin.

bereidingstip:

Geen pan die groot genoeg is om de lamskoteletjes en de worstjes tegelijk te grillen? Gril de worstjes eerst en houd ze op 70 °C warm in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.