Au­ber­gi­ne­stoof­pot met kik­ker­erw­ten

Deze vegetarische stoofpot zet je binnen een half uur op tafel.

(124)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Deze vegetarische stoofpot zet je binnen een half uur op tafel. 4 personen
3 124

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn. Laat de kikkererwten uitlekken. Snijd de aubergines in blokjes van 3 cm. Schil de peen en snijd ook in blokjes.
  2. Verhit de olie in een braadpan en bak de aubergine rondom bruin. Voeg de knoflook en peen toe en bak even mee. Schep de komijn en chilipoeder erdoor. Roer de gepelde tomaten met vocht, kikkererwten en suiker erdoor. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan in 15-20 min. gaarstoven. Schep af en toe om. Breng op smaak met peper en zout.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 14 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Auberginestoofpot met kikkererwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Au­ber­gi­ne­stoof­pot met kik­ker­erw­ten

1
  • 1 teen knoflook
  • 400 g kikkererwten

Snijd de knoflook fijn. Laat de kikkererwten uitlekken.

2
  • 3 aubergines
  • 500 g winterpeen

Snijd de aubergines in blokjes van 3 cm. Schil de peen en snijd ook in blokjes.

3
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 el chilipoeder

Verhit de olie in een braadpan en bak de aubergine rondom bruin. Voeg de knoflook en peen toe en bak even mee. Schep de komijn en chilipoeder erdoor.

4
  • 800 g gepelde tomaten
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker

Roer de gepelde tomaten met vocht, kikkererwten en suiker erdoor.

5

Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan in 15-20 min. gaarstoven. Schep af en toe om.

6

Breng op smaak met peper en zout. Bon appétit!

Tip: Lekker met couscous en komkommersalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.