Ge­rook­te ma­kreel met dop­erw­ten­mous­se

Deze amuse kan zo uit een sterrenrestaurant komen. Niemand die ziet dat het al in 10 minuten op tafel staat.

(178)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht Deze amuse kan zo uit een sterrenrestaurant komen. Niemand die ziet dat het al in 10 minuten op tafel staat. 8 personen
3 178

Ingrediënten

Keukenspullen
  • Staafmixer
  • amuselepel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de erwten in een bodempje water met zout in 2 min. gaar. Pureer de doperwten met de crème fraîche en 3 blaadjes munt tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de vis in reepjes. Leg op iedere lepel een schep doperwtenmousse en verdeel hierover de visreepjes. Snijd de rest van de munt in flinterdunne reepjes en strooi over de vis.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 30 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 15 mg
Tags
Ook te zien in

Gerookte makreel met doperwtenmousse

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­rook­te ma­kreel met dop­erw­ten­mous­se

1
1
  • 50 g verse doperwten
  • 1 el crème fraîche
  • 5 blaadjes verse munt

Kook de erwten in een bodempje water met zout in 2 min. gaar. Pureer de doperwten met de crème fraîche en 3 blaadjes munt tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2
2
  • 50 g gerookte makreelfilet

Snijd de vis in reepjes. Leg op iedere lepel een schep doperwtenmousse en verdeel hierover de visreepjes. Snijd de rest van de munt in flinterdunne reepjes en strooi over de vis.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.