Pen­ne met ge­rook­te ma­kreel en ca­vo­lo ne­ro

Mediterraan avondje eten? Deze week met vis en cavolo nero!

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Mediterraan avondje eten? Deze week met vis en cavolo nero! 4 personen
3 11

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook en de cavolo nero fijn. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook, cavolo nero, paprika, peper en eventueel zout 4 min. op middelhoog vuur. Voeg 200 ml water toe en stoof nog 6 min. met de deksel op de pan. Schep regelmatig om.
  2. Breng ondertussen een pan water met zout aan de kook, voeg de penne toe en kook 10 min. Giet af.
  3. Snijd ondertussen de peterselie grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in plakjes. Doe de tomatenblokjes met de peterselie, 1 el citroensap, de crème fraîche, peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Verwarm de tomatensaus in een pan op laag vuur.
  4. Meng de tomatensaus en ⅔ van de makreel door de pasta. Roer het citroenrasp en 1 el citroensap door de cavolo nero en verdeel over diepe borden. Verdeel de pasta en de rest van de makreel erover en leg er een plakje citroen bij.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Welmoed Chardonnay.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 825 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 330 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Penne met gerookte makreel en cavolo nero

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met ge­rook­te ma­kreel en ca­vo­lo ne­ro

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g cavolo nero
  • 1 zak puntpaprikamix

Snijd de knoflook en de cavolo nero fijn. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in reepjes.

2
2
  • 5 el (olijf)olie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook, cavolo nero, paprika, peper en eventueel zout 4 min. op middelhoog vuur.

3
3

Voeg 200 ml water toe en stoof nog 6 min. met de deksel op de pan. Schep regelmatig om.

4
4
  • 300 g penne

Breng ondertussen een pan water met zout aan de kook, voeg de penne toe en kook 10 min. Giet af.

5
5
  • 20 g platte peterselie
  • 1 citroen

Snijd ondertussen de peterselie grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in plakjes.

6
6
  • 400 g tomatenblokjes
  • 200 g crème fraîche

Doe de tomatenblokjes met de peterselie, 1 el citroensap, de crème fraîche, peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

7
7

Verwarm de tomatensaus in een pan op laag vuur.

8
8
  • 260 g gerookte makreel

Meng de tomatensaus en ⅔ van de makreel door de pasta. Roer het citroenrasp en 1 el citroensap door de cavolo nero en verdeel over diepe borden.

9
9

Verdeel de pasta en de rest van de makreel erover en leg er een plakje citroen bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.