Ro­mi­ge prei­soep met ma­kreel

De zachte smaak van de prei met de stevige smaak van makreel gaan goed samen in een soep.

(351)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht De zachte smaak van de prei met de stevige smaak van makreel gaan goed samen in een soep. 4 personen
3 351

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder het donkergroene uiteinde en de stronk van de prei. Snijd de prei in de lengte doormidden en daarna in kleine stukken. Snijd de knoflook fijn. Smelt de boter in een soeppan en bak de prei met de knoflook 15 min. op laag vuur. Voeg het water en de slagroom toe en breng aan de kook. Roer het bouillontablet erdoor en laat de soep op laag vuur 15 min. zachtjes koken.
  2. Verwijder ondertussen het vel en de graten van de makreel en trek hem in grove stukken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schenk de soep in de diepe borden of kommen en verdeel de makreel erover.

Tip:

Houden de kinderen niet van makreel? Vervang de vis dan door soepballetjes. Ook lekker met soepstengels.

Tip:

U kunt de soep maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur. Voeg vlak voor serveren de makreel toe.

video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 725 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Romige preisoep met makreel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge prei­soep met ma­kreel

1
1
  • 500 g preien
  • 3 tenen knoflook

Verwijder het donkergroene uiteinde en de stronk van de prei. Snijd de prei in de lengte doormidden en daarna in kleine stukken. Snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 50 g boter
  • 750 ml water
  • 125 ml slagroom

Smelt de boter in een soeppan en bak de prei met de knoflook 15 min. op laag vuur. Voeg het water en de slagroom toe en breng aan de kook.

3
3
  • 1 tuinkruidenbouillontablet

Roer het bouillontablet erdoor en laat de soep op laag vuur 15 min. zachtjes koken.

4
4
  • 350 g gerookte makreel

Verwijder ondertussen het vel en de graten van de makreel en trek hem in grove stukken.

5
5

Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Schenk de soep in de diepe borden of kommen en verdeel de makreel erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.